2008. február 29., péntek

Heuréka

Ezt a Molnár doktornőt nem olyan egyszerű utólérni, mint gondoltam.
Először is a kedves magyar eü-kupi miatt az sem egyértelmű milyen intézményben keressem. Aztán persze megjött az isteni sugallat, illetve kinyitottam a szemem. Tötrént ugyanis, hogy dr. Acostanak próbáltam információt szolgáltatni "cytoskelett" ügyben. Ez a szó a német lelet végén szerepel, mondvány, hogy ez a vizsgálat majd később készül el. Ez is csak úgy by chance derült ki, a szakfordítás után, mert mondanom sem kell, de a nagytiszteletű Herczegfalvi doktornő úgy adta kezünkbe a leletet, hogy meg sem kérdezte: "kedves szülők, beszélnek németül? éreni fogják ami a papíron van?"
Szóval végül a magyar eredményekben megtaláltam a megoldást és a választ több kérdésre is.
1. a leletet Molnár doktornő signálta, fejlécen a telefon.
2. a cytoskeleton sejtvázat jelent és arról van szó, hogy a fénymokroszkópos vizsgálat mellett elektronmikroszkóposat is végeznek. na ez az ami hiányzik
3. az elektronmikroszkópos vizsgálatot elvileg Budapesten is elvégzik

2008. február 28., csütörtök

Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete

Az egyesület elnöke dr. Thiesz József, aki maga is izomdisztrófiában szenved. Azont tól, hogy az uriember elképesztően kedves igazából csak 1 információval segített: van egy fiatal doktornő, dr. Molnár Mária, aki foglalkozik DMD-s páciensekkel és állítólag kedves, mi több lelkes. Tehát úgy tűnik némileg fű alatt, de van a Hercegfalvin kívül más is, aki erre specializálódott. De ami még fontosabb, hogy jó a híre emberség ügyben. Az már kiderült számunkra, hogy a vérprofi szakértelem 99%-os valószínűséggel nem Magyarországon tevékenykedik, ámbátor jó lenne ezzel együtt, ha az anyanyelvünkön is lehetne konzultálni. Bár nem tudom miért ragaszkodom ehhez, idővel talán leszokom róla...

2008. február 25., hétfő

Bemer 3000

http://www.bemer3000.hu/

Mágnesterápia; ez alternativ is meg nem is. Neurológusok nem ajánlják (nem ismerik), ugyanakkor már a kórházi protokoll része lehet pl. reumatológián (Róbert Károly körúti katonai kórházban van).

Az kezelés lényege, hogy naponta naponta több alkalommal - esetünkben 2x - általában 8 percig mágneses mezőbe helyezik a beteget. Ez kedvezően hat a kapilláris keringésre. A keringésjavitás a szervezet egészséges alapmüködését segiti elő.

DMD-s gyereketet vizsgálva pedig azt tapasztalták, hogy csökkent a CK érték. A mágneságyat használva a gyerekek szobabiciklis teljesitőképessége jelentősen megnőtt.

2008. február 14., csütörtök

Reiki


Ez az első, amit az un. alternatív terápiák közül kipróbálunk.
Egyelőre nem tudunk róla sokat, ismerkedünk az egyetemes életenergia áramoltatásának technikájával.
Hitetlen vagyok. Az ember nehezen fogad be számára megmagyarázhatatlan immateriális dolgokat. S amit az ember nem ért, arról nehezen is beszél. Ezért aztán csak annyit tudok egyelőre hozzáfűzni a dologhoz, hogy Gesztelyi Nagy Judit reiki mesternél jártunk és azóta sokkal jobban érzem magam én. Persze itt nem az a cél, hogy én jól legyek, de ha más megközeléítésből nézem az élethelyzetet, akkor fontos, hogy mi, szülők is jól legyünk. Fontos, hogy pozítív energiát közvetítsünk, mert ebben tényleg hiszek. Hiszem, hogy a metakommunikácó által hatásunk van másokra. Így ha én nem betegség-fóbiát, hanem békességet, szeretetet és egészséget sugárzok magamból, akkor máris egy lépéssel közelebb vagyunk a végcélhoz.
Eltöltöttünk egy órát Juditnál Miskoval együtt, elképesztően megnyugtató volt.
Egyelőre ennyi.

http://www.gesztelyiartproduction.hu/