2008. július 18., péntek

Algák

Spirulina platensis (kékeszöld színű alga - cianobaktériumok) és Chlorella pyrenoidosa (zöld alga - valódi zöldmoszatok) is válasz arra, hogy a japán DMD-s gyerekek átlagos életkora 10 évvel több több az európai vagy az amerikai átlagnál.
Ezek az algák Földünk első életformái közé tartoznak, nagy koncentrációban tartalmaznak proteineket, vitaminokat, ásványi anyagokat, egyszóval azokat az anyagokat, amelyekre Misonak nagy szüksége van.
Ez persze nem csodaszer - japánban sem az -, hanem táplálékkiegészítő. Ha tekintetbe vesszük, hogy a naponta beszedett szerek (13 különböző) mindegyikét tartalmazza, akkor kiderül, hogy a japánok is adnak a gyerekeknek táplálék kiegészítőt, csak az orvosi szemmel nem tűnik drasztikusnak, mert beleillik a napi megszokott étkezési szokásaikba.
Persze ebben az esetben is ki kell számolni, hogy mennyi a napi dózis (pl elegendő legyen az arginin és a glutamin mennyisége), bár ezt elvileg nem lehet túladagolni, mert olyan mintha egyszerű zöldséget ennénk. Viszont figyelni kell a származásra és az előállítás módjára (hamisítják), különben veszít a hatásosságból.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon jó! És azok a termékek amiket belinkeltél tuti megbízhatóak? Ha beírod a googliban, hogy Spirulina vagy Chlorella akkor kiderül, hogy százezerféle termék van, szerintem nincs is olyan étrendkiegészítőket forgalmazó cég, akinek ne lenne valamilyen algakészítménye, és persze mindegyik dícséri a sajátját. Ugyanez a bajom a zöldtea kapszulákkal is, túl sok van belőlük, nehéz eligazodni.

Andibubu írta...

még nem próbáltam, nem ismerem. barátainktól hallottunk róla, ők szedik, dicsérik kedvező élettani hatásait. nem tudom, hogy az európai piacon melyik a megbízható, tényleg nehéz utána járni. ez is olyan, mint a noni. azt mondják, hogy csak az eredeti tahiti termesztésből kinyert a jó. van egy japánban élő ismerősünk, azt hiszem megbombázom őt a kérdéssel, elvégre ott általános napi használatban van. azt hiszem én kipróbálom ezt magamon, aztán majd meglátjuk.