2011. január 4., kedd

A hallgatásról

36 napja nem írtam. Előtte is csak nehezen. Kicsit ki vagyok nyúlva, úgy érzem súlyos energia minimumon vagyok. Na persze orvos már látott, meg is mondta a tutit. Lenyomta a szokásos rutinszövegét, a "szedje ezt a pirulát élete végéig" kezdetűt és mondogatta, hogy 6-8 héten belül majd jobb lesz már nekem. Nem lett. Vagyis próbálok azzal gazdálkodni amim van. Pl. nem tettem újévi fogadalmat olyasmikről, hogy mit fogok gyorsabban és jobban elvégezni... mert úgysem fogom és akkor nem is okozok majd csalódást magamnak.
Szóval a helyzet az, hogy a pajzsmirigyem 32 évnyi hűséges szolgálat után kilehelte, amit ki lehetett. Na nem nagy kaland, ettől még szépen életben maradok, csak az a helyzet, hogy mivel jó soká nem jöttem rá mi a hiba, így jó sok tünetet okozott, amit nyilván nem egyszerű ledolgozni a hormonpótlással.
A wikipedia szépen leírja, hogy miket tapasztal az ember lánya, ha nem működik a pajzsmirigye. Hangszálödémám nem volt és nem híztam el, de a többit produkáltam/om. A legnehezebb azt hiszem az, hogy estére, amikor ráérnék a gyerekeken és a háztartáson kívül másra is, úgy érzem kifacsartak és rendre nem tudom nyitvatartani a szemem. Na ezért nem írok. Pedig lenne miről...

Novemberben végre elköltöztünk Tárnokról (de hogy ne legyen szimpla ügy, azóta a házat elöntötte a belvíz). Most anyukám ötlete nyomán és egy segítőkész ember közreműködésével, áttettük székhelyünket Budára. Naponta eszembe jut e két ember és olyankor mindig hálával gondolok rájuk, mert óriási minőségbeli változást hozott az életünkben. Közelebb lakunk családjainkhoz, nem kell folyton autózni és Miskonak minden fontos dolog karnyújtásnyira van: megfelelő ovi, gyógytorna, masszázs és úszás. De nemcsak elsőszülöttem profitál a dologból, hanem a család összes tagja: Jónással és Bodzával sokat vagyunk levegőn, Gergő pedig kapott egy biciklit. :)

Misko közben végigjárta a féléves kontroll-kálváriát, kapott egy KAFO-t és egy inhalátort is, amikről majd külön írok és visszamenőleg, hogy a dátumok a helyükre kerüljenek.

Vagyis összességében és röviden jó nekünk most itt ahol vagyunk. Egyelőre nem menekültünk el a hideg elől, mert hiszem, hogy Misonak kell az állandóság és úgy látom, hogy nem elég csak a fizikai állapotára fókuszálni. Azért persze remélem, hogy a melegtartalék kimerülésének határán el tudunk majd menni egy kicsit, de addig is maradunk szánkózni Budán. :)))

Boldog újévet mindenkinek, aki még erre téved!

UI: a képen én is lehetnék napközben leragadó pillákkal, de szerencsére azt senki sem fotózza... :D

1 megjegyzés:

Orsi írta...

Szia, nem tudom, hogy speciel ennél a problémánál hogy van, de az erőtlenség és kifacsartság érzet sokszor vashiányra ill. B vitaminok hiányára vezethető vissza. Vérkép nem mutatott ilyet?. Ha de, akkor tényleg nem akarok nagyon okoskodni, de nem próbálsz ki egy durva "vas+B vitaminok" beviteles időszakot? Nekem konkrétan ilyenem van, az első terhességem óta (lehet, hogy ha már nem szoptatok, abbamarad, azt mondják...). Időnként elgyengülök kb. így,a hogy leírtad, akkor szedek egy tonna bogyót ezekből egy kis időn át, és megint feltöltődök. Csak annyi lehet még a gond, hogy nem minden típusú vasat köt meg mindenki, erre nem árt odafigyelni (nekem is doki írja fel azt a vasat, amit megköt a szervezetem, a sima vény nélküliek hatástalanok). Lemerültségtől függően 1-2 hét alatt megérezni ezeknek a jótékony hatását. Ill. van még egy cucc, az a neve, hogy VitaMist Revitalizer, ez egy vitaminspray. Ezt akkor ajánlják, amikor hirtelen szükséged van egy nagy energia-löketre. Olyan, mintha meginnál egy bazi erős kávét, de annak negatív hatásai nélkül. (Itt találod: http://vitaminspray.hu/energia.php. Mi több vitaminspray-t is használunk, gyerekeknek nagyon szuper, mert könnyen be lehet fújni a száj nyálkahártyájára, amit kell, ill. a felszívódása nagyon jó. Ja, és semmilyen érdekem nem fűződik hozzá, hogy népszerűsítsem :), csak van jó tapasztalatom, ezért írom.)
Jobbulást és az energia legyen Veled! :)
Orsi