2012. április 24., kedd

Humán teszten a megújult SMT C1100

Az elmúlt négy év során mindenféle arckifejezést kiváltott már belőlem az utrofin. Egyfelől remek az alapkoncepció, az hogy a disztrifinhoz nagyon hasonló molekulával próbáljuk meg betömni a sejthártyán lévő folytonossági hiányokat. Jónak tartom azt is, hogy az utrofinserkentést többféle módon is megközelítik a kutatók (biglikán vs. SMT C1100). Ugyanakkor kicsit meghaltam lélekben, amikor 2010-ben megtorpantak a kutatások, mert nem volt megfelelő a vérben mérhető koncentráció. Pedig az akkor már klinikai próba volt.

Decemberben Kay Davies már arról beszélt, hogy látja a fényt az algút végén és beigérte, hogy az év végére már humánteszt eredményeket fog felmutatni megújított utrofinjával, amely szerinte jobban szívódik majd fel. Persze örült a szívünk és vártuk a fejleményeket, ami öt hónapot váratt magára és tessék, most bejelentették, hogy (újra)elindult:
http://www.sys-con.com/node/2259613
Ezt a kutatás az oxfordi Summit PLC-től inult, majd erőegyesítés történt a kaliforniai BioMarinnal, ami rosszul végződött, hiszen az egészségeseken tesztel mennyiség nem érte el célját. Most, a magára maradt Summit anyagilag megerősödve az újabb körre, vág bele ismét a klinikai fázisba. Őszintén remélem nagyobb sikerrel!

Na most akkor hol is tartunk?
Klinikai I. fázisnál, ahol az egészségeseken tesztelik a hatást. Vagyis még mindig hosszú az, de legalább épp nem ácsorgunk, hanem megy a szekér.


A képen Davies és csapata, akiket most az amerikai MDA tol éppen előre a túlélős háborúban.

2012. április 3., kedd

Forgatás

Cziglán Tamás képe
Középiskolás koromban statisztáltam, "szerepeltem" 5-6 játékfilmben. Mindig érdekelt a filmkészítés. Főiskolán reklám szakirányos voltam, az is érdekelt mindig. Mindezek dacára, reklámfilmkészítésre még nem jutottam el. Tegnapig.

Úgy kezdődött, hogy a Misko Alapítvány, mint közhasznú alapítvány, idén  először gyűjthet 1% felajánlást. Szerettük volna, szeretnénk jól csinálni ezt a kampányt, mert eléggé üres a kassza, a semmiből meg semmilyen szakmai programot nem lehet csinálni, mert vannak dolgok, amiket nem lehet tisztán önkéntes alapon elintézni. Tehát megkerestük az egyik legnagyobb magyarországi reklámcéget, a Café-t, hogy tudnának-e segíteni. Tudtak, azt mondták készítenek egy fb kampányt. Ahogy ennek híre ment a barátaink között, sorban jöttek a felajánlások, így kaptunk pl. weboldal Jónás Milántól vagy 10 szpotnyi reklámidőt is az RTL-től. Ha már lett szpothely, akkor arra kellett szpotot gyártani. A Café bevállalta a konceptinget, Papp Gábor Zsigmond és csapata a rendezést, filmezést, hangot. Lett vágó, technika, helyszín, lett három celebünk is, aki vállalta a szereplést: Pataki Zita, Tarány Tomi és Kumin Viki. Végül csak két forgatásra maradt idő, így Zita és Tomi állhatott Miskoval kamera elé. Ez történt tegnap.
Hrotkó Bálint képe

Mindenki beleadta magát, hogy tökéleteset alkosson. A hírességek a földön kúsztak Miskoval, a stáb lemondott az ebédszünetről a csúszás miatt, kinyitottak elzárt tévéstúdiókat nekünk, biztosítottak órákra egy egész hangstúdiót, sminkesek, fodrászok, műszakiak tették bele a saját részüket. A vágás ma délután történik, április 5-ig el kell készülnie a végső anyagnak. Nagyon várjuk.

Köszönet nekik: Viniczai András, Téri Edit, Ispán Bogi, Tóth Petra, Lugosi Bogi (Café), Papp Gábor Zsigmond (rendező), Támba András (vágó), Lovasi Zoltán (operatőr), Belovári Tibor (hangmérnök), Pataki Zita, Kárpáti Alexandra, Molnár Gábor, Tarány Tamás, Jónás Milán (Viasat), Radnóti Anna, Cziglán Tamás és Hrotkó Bálint (fotó), Földvári Grego Gergely (zeneszerző), Szalai Tünde (Pannónia Stúdió). A kamerát és az objektíveket Schwindl Endrétől kaptuk Horváth Gergely közreműködésével.

Nagyon várjuk a végeredményt, itt is közzé fogjuk azt tenni.