2009. április 2., csütörtök

A budai rehab

Töbszörös áttétel és javaslattal jutottunk el végül a Budai Gyermekkórház Bólyai utcai rehabilitációs központjába.
Először még Brazíliából hívtuk fel Medveczky Erika doktornőt, akivel sietsége okán kapkodva beszéltünk és őszintén szólva nem melengette meg a szívemet. Ezen persze nincs mit csodálkozni, az elmúlt másfél év, magyarországi tapasztalatainkat jelentősen negatív irányba tolta.
Ehhez képest a doktornővel való első találkozás minden várakozásunkat felülmúlta.
Éreztük, hogy ránk szánja a megbeszélt időpontot, meghallgat és odafigyel ránk, valamint énekelve-mondókázva vizsgálta Miskot, aminek külön örültem, mert így a kisficsúr is kooperatívabb és nem bánja majd, ha vissza kell térni.
A dologban az a nagyszerű, hogy elmúlt az az érzésem, hogy nekünk feltétlenül Londonba kell menni Muntoni professzorhoz. Eddig ugyanis ott kínálkozott volna az a lehetőség, hogy a féléves vizsgálatokat komplex módon megkapjuk. Most kiderült, hogy ilyen itthon is van, csak a Duna túl oldalán ezt nem reklámozták.

Szóval most ott tartunk, hogy Húsvét után 3 hetes rehabilitációs programban veszünk részt, amiben lesz gyógytorna, subaqualis terápia és még sok hasznos dolog. Ezeken kívül pedig közben végiglátogatjuk a különböző szakterületek képviselőit, hogy felmérjék Misko aktuális állapotát valamint, hogy beszélgessünk a teendőkről.

3 megjegyzés:

KYOZAI írta...

Szerencsére mi is az egyik orvos ismerős ajánlásával jutottunk a bólyai utcába...velünk is nagyon rendesek...és május 6-án megyünk a Medveczky doktornőhöz...addig is heti egy alkalom a torna és heti 2 alkalommal pedig fényterápia az első emeleten kisérleti jellegel. A Levente az első alkalommal sirdogált aztán a másodiknál már, mondjuk úgy tetszett neki....A torna az más, mint azt hallhattátok ott még elég hangosan fejezi ki nem tetszését...

LAW írta...

Nálunk a kis felhajtás, kevesebb balhé taktika folyik :)
Szóval most csak a Gergő vitte és be sem ment vele a tornára. Utána pedig volt festés és gyurmázás, szóval egyre jobban szeret odamenni.
A fényterápiának mi a célja? Az is hatással lehet a mozgásra vagy az inkább a "kultúrviselkedést" célozza? ;)

KYOZAI írta...

Mi Dr. Altmann Anna gyermekneurológus főorvos kerültünk amikor ideküldtek minket. Az ő szakterülete az epilepszia de kézségesen állt rendelkezésünkre, nagyon rendes volt és beutalt minket a gyógytornára meg a fényterápiára. Ami kicsit gondolkodásra kényszerített minket az az, hogy miért nem szólt Medveczky Erika doktornőről...A Georgina (gyógytornász) beszélt nekünk róla és kért időpontot nekünk. Az Altmann Annánál voltunk és a fényterápia jótékony hatásairól beszélgettünk és mondta, hogy bár ő nem hisz benne ártani nem fog. Ebben a pillanatban megérkezett hozzá a lánya aki élsportoló és ment a fényterápiára:))

Ennyi az előtörténet.

A fényterápia megkezdése előtt kaptunk egy ismertetőt amibe levolt írva pontosan mire, milyen hatással lehet..Ezt a papírt én nem fénymásoltam le és mivel alá kellet írni és visszaadni így csak emlékezetből tudok róla beszélni.:



csökkenti a fájdalmat és az izommerevséget, javítja a mozgást, sejtek reagálnak a fényre, serkenti növekedésüket
sebek gyógyításában, a szövetet regenerálásában, a fájdalom csillapításában,lehetővé teszi a mozgásszervek gyorsabb felépülését, meggyorsítja a regenerációs folyamatokat, javul a bőr tápanyag-, és oxigénellátása, valamint a salakanyag-, és bomlástermék kiválasztása, a fényterápia rendkívüli lehetőségeinek köszönhetően csökken a szervezet külső terhelése, fokozatosan erősödik az egész immunrendszer, aktiválja a hormontermelést...valami ilyesmi, de ha rákérdeztek biztos mindent elmondanak róla..

Hamarosan elérhető az internetes oldal is itt:

SENSOLITE- A GYÓGYÍTÓ FÉNY- A POLARIZÁLTFÉNY-TERÁPIA:

http://www.sensolite.com/