2008. november 2., vasárnap

Lightosítás

A múltkor kutyasétáltatás közben láttam, ahogy a kisiskolások hatalmas cekkerekkel caplatnak haza a suliból. Persze rögtön az jutott eszembe, hogy majd a Misonak ki kell találni valami egyszerűsített megoldást, hogy ne legyen a háta ennyire leterhelve. Ez ugyan még nagyon messze van, de pl. a Bencének és más iskolásnak már szüksége lehet valami megoldásra.
Így az jutott eszembe, hogy egy gurulós zsákkal könyebb lenne iskolába menni, illetve a termek között közlekedni.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Amikor Bence iskolába ment, bennünk is felmerült, hogy evvel megkönnyítenénk a dolgát, már, ami a cipekedést illeti. Aztán rá kellett jönnünk,hogy mégse, mert ezek a táskák még nehezebbek, mint az aluvázas kollégáik. Ez pl. lépcsőn le- és felfelé komoly problémát jelent. Végül tavaly szeptemberben, amikor először ment iskolába, vettünk neki egy ergonómiai iskolatáskát (Herlitz), ami aluvázas, pihekönnyű és, ami a lényeg, hogy a súlypontja jóval feljebb van, mint a sima iskolatáskának, ezért nem esik hátra Bence.

Andibubu írta...

jó, hogy mondod, mert te már gyakorlatból beszélsz!
szóval akkor innen lehet tallózni Herlitz táskákat:
http://www.herlitz.de/fileadmin/Bilder/Bilder-Produkte/Produkte/Ranzenmodelle1.pdf

Névtelen írta...

Megnéztem az oldalt. Éva, ti melyiket vettétek meg? A legkönnyebbet (Starter SL)? Petinek sem ártana egy könnyített változat, aztán majd Barni örökölhetné.
Andi, mennyi időtök lesz Frankfurtban? Összefuthatnánk! Működnek már a privi e-mailjeid?