2008. december 24., szerda

A műtét

A megbeszéltek szerint kettőkor megjelentünk a Casa-ban, kb. 3-ig várakoztunk a "műtétre". Ezalatt az idő alatt elvileg rá kellett volna hangolódni az eseményekre, gyakorlatilag a Miso után mászkáltunk, aki beleszeretett a másik magyar helperbe, Renibe. Ezt tulképpen teljesen megértem, mert a lánynak nagyon pozitív a kisugárzása. Olyannyira, hogy Miso egy rutin keresőkör (Renit kereste) után megállt előttem a"merre császkász?" kérdésre és közölte, hogy "keresem". Majd azt is hozzátette, hogy "nem te, másik". Hmmm... másik mi? :)
Aztán elérkezett az idő, hogy kb. huszadmagunkkal beüljünk egy terembe, ahol elmondták, hogy a jobb kezünket kell a szívünkre tenni és csukott szemmel a semmire koncentrálva kell fókuszálni a kérésünkre. A kérésünk természetesen Miskoval kapcsolatos volt. Aztán jelentkeztek azok, aki a látható műtéten kívántak résztvenni, hogy átmenjenek egy másik terembe.
A procedúra körülbelül 10 perces volt (az hossza teljesen kiszámíthatatlan), ezalatt Joao portugálul mormolt (Isten nevében meggyógyítalak benneteket.). Ennyi idő elegendő volt az entitásoknak arra, hogy elvégezzék az elvégzendőt. Állítólag egyszerre hét szervet tudnak egy testen belül kezelni. Nem lehet tudni, hogy az embernek melyik szervét kezelik, van, hogy az egészséges emberekre is rámutat Joao, hogy ott valami nem stimmel és már küldi is műtétre, van, hogy rá sem mutat, csak küldi.
Nehéz ezt felfogni.
Azt tudom mondani, hogy igyekeztem a feladatot végrehajtani, nagyon koncentráltam Misora és semmi másra. Ez elmondva nem bonyolult, de 10 percen keresztül nem hagyni a gondolataimat elkalandozni, nem is olyan egyszerű. Mindeközben az addig izgő-mozgó kölök, hajlandó volt együltő helyében megmaradni, sőt még a szemét is becsukta többnyire (ezt a Gergő mondta, mert én végig csukva tartottam a szemem).
A műtét után egy cetlit kell tenni a kívánságkosárba névvel, dátummal, tartózkodási hellyel és születési dátummal. Ez azért kell, hogy jövő kedd este az entitások eltudják végezni a "varratszedést".
A következő 24 óra alvással és ágyban maradással kell, hogy teljen. Ez főleg Misora vonatkozik, de a gyerekek esetében nem kell túlságosan szigorúan venni, elég ha nem lépünk ki a pousadaból (panzió). Emellett pedig a Casaban kiváltható kapszulát kell szednie naponta egyszer. Ez a golgotavirágot tartalmaz, ami nyugtató hatású. A felnőtteknek napi 3 kapszulát kell beszedni, feltételezem ezért tudnak sokan valóban 24 órát átaludni...

Nincsenek megjegyzések: