2009. május 30., szombat

Már megint zajlik az élet...

Miso ma nyolckor kelt és minden előjel nélkül csak 1 tizeddel maradt le a 40 fokos lázról. Villámgyors cselekvés: hűtőfürdő (Gergő szépen megbeszélte vele, hogy erre márpedig szükség van, így magától feküdt bele a kádba), majd Nurofen kúp. Két óra elteltével ismét bőven 39 felett jártunk, így ezúttal a hidegvizes törölközőt választottuk, aminek viszont tényleg semmi hatásan nem volt, viszont az időjárásra való tekintettel azóta is száradnak a cuccok a terasz és a lakás különböző pontjain.
Délben még mindig magas volt a láza, ezért újabb fürdő és újabb adag gyógyszer - ezúttal ibuprofen - következett. A próbálkozás ismét kudarcba fulladt, aktuálisan lement egy fokkal, de hamar visszakúszott 39.9-ig.
Közben töbszörös telefonos segítséget kértünk: beszéltünk a homeopatával, aki belladonna C30-at rendelt (Miso elszopogatott belőle 5 golyót, de semmi hatása nem volt) és a tegnap kezdett szerek szüneteltetését, felhívtuk az ügyeletet is, akik közölték, hogy ha a nap 62 órából állna, akkor esetleg ki tudnának jönni megnézni a gyereket, aztán ismét beszéltünk a homeopatával (ezúttal az ügyelettel), aki végre értelmes kérdéseket tett fel a gyerek állapotával kapcsolatban, majd közölte, hogy a belladonna nem jó erre az esetre és ennyiben maradtunk. Miután a hőmérséklet semmi jelét nem mutatta annak, hogy normális tartományt egyáltalán megközelítse ismét felhívtuk az ügyeletet, akik szerint mi nem tudunk lázat csillapítani, ezért jobban tenném, ha bevinném a gyereket, ők ugyanis nem tudnak jönni, mert a rendelőben is van elég dolguk. Hiába magyaráztam neki, hogy nem tartom szerencsés ötletnek, hogy 40 fokos lázzal, zuhogó esőben útnak induljunk, arról nem is beszélve, hogy nyilván a rendelő tele van fertőző mizériákkal. A dolog odáig fajult, hogy az apám felhívta az ügyeletest és kultúráltan elmagyarázta, hogy merre lakozik a Jóisten. Így végül 2 óra elteltével este 7 körül ki is jött a doktornő. Kicsit sértődött volt és kimért, Miso ennek totális ellentéte, kedves és közlékeny. Az ötödik hűtőfürdő+ibuprofen kombó végre javított a helyzeten, szóval locsogott mindenféléről:
-Tudod dottor néni, nem szabad fekve inni.
- Segeítek hallgatni. Ez nagyon finom. Cicimet is kell hallgatni.
vagy
-Ninós atóm van, itt kell mennomni bombot és akkor tud ninózni. - megnyomja, de nincs hangja - ajaj, talán nincs benne elem!
Az aszisztens végigkuncogta a vizsgálatot, a doktornő szótlanul körmölt majd közölte, hogy a nyirokcsomók meg vannak duzzadva, odoros a lehellet és nagyok a mandulák, szóval torokgyulával állunk szemben. Ezért aztán felírt antibiotikumot.
Engem nem győzött meg speciel (a mandulái eddig is nagyok voltak, illetve különbséget tennék torok és mandulagyulladás között); midegy, ha torokgyulladásai van Miskónak, akkor is vírusinfekció áldozata és nem bakteriális a fertőzés, tehát ez esetben többet árt a gyógyszer, mint használ.

Na ezek után jogosan teheti fel bárki a kérdést, hogy akkor mivégre is jött ki az orvos? A válasz igen egyszerű, ő végezte el az egyetemet és nem én. Tehát elképzelhető, hogy észrevesz olyan tünetet, amit mi nem, tekintve, hogy a lázon kívül én csak a rossz lehelletet tapasztaltam.

Egy a lényeg végeredményben, hogy tulképpen orvoslátogatástól függetlenül lement végre kicsit a láza és most éppen David Attenborough filmjét nézi rovarokról és egyéb gerinctelenekről, hogy nyugton maradjon (na nem mintha lenne kedve bármi máshoz...). Fantasztikus egyébként, hogy mennyire leköti az ízeltlábúak világa...

5 megjegyzés:

drbeszter írta...

Hello!

Nem szeretnék kioktatónak tünni, de a Nurofennek is ibuprofen a hatóanyaga. Ha váltogatni szeretnéd a hatóanyagot, akkor pl. megprobálkozhatsz egy fél algopyrinnel ( már ha Misó le tud tablettát nyelni), nekünk ez vált be legjobban mindig.
Sztem is várj egy kicsit az anitibioval, ha nem javul még holnap is elkezdhetet. Én csak állatorvos vagyok, de ha sajátom lenne, így csinálnám.
Üdv brbezter

LAW írta...

jogos! :) igazából a lényeg az volt, hogy a kúp helyett cseppeket kapott és bár az előbbit gondoltam volna hatásosabbnak (ill gyorsabb felszívódásúnak) végül estére mégis a cseppek váltak be.
Az algopyrinnel az a gáz, hogy bazikeserű...

KYOZAI írta...

Nálunk a nagyobbik gyerek 3 éves koráig csak Germicid-C végbélkúpot kapott és mindig segített...A Levente is ezt kapja ha ilyen probléma van. Egyszer egy alkalommal nem akart lemenni a Levike láza akkor a Cataflam Cseppet (1 éves kortól adható) diklofenák-rezinát) kapott és az segített. A nagyobbik gyerek (7 éves) is a Cataflamot kapja ha lázas...Nekünk ez vált be eddig

LAW írta...

hogy van Levi skarlátgyanuja? mi lett belőle? nálunk végül "sima" vírusinfekció vágta agyon a hosszúhétvégét. no nem mintha az időjárás bármire alkalmas lett volna...

KYOZAI írta...

A vége az lett, hogy a nagyobbik gyereknek lett 39 fokos láza a Levinek meg semmi baja...:))