2009. július 25., szombat

Negyed évtized

91 cm
13.2 kg
16 fog
Momentán 3mm haj (ma reggelig úgy 6 cm volt)
Köszöni, jól van.
Általában be nem áll a szája, de a direkt produkciókat nem kedveli.
Autómániás, vízimádó, habzsológép.
Kedvenc étel: pumpipüé fasíítal, illetve bármi más
Kedvenc ital: eggei = reggeli, alias kakaó
Kedvenc gyümölcs: áfonya ipari mennyiségben
Kedvenc jármű: momentán egy narancs Lamborgini és Diesel a fekete gőzmozdony
Kedvenc mese olvasva: Imbusz mester
Kedvenc mese esőnapon: Open season, Toy story, Minuscules, Cars és Élet a növények között (ez utóbbi a már emlegetett Attenborough sorozat)
Békáról még mindig leválaszthatatlan, de ezt persze nem is bánjuk, jó hogy van akivel rajtunk kívül meg lehet osztani a világ nagy csodáit. :)
Szobatiszta, alváshoz sem kell már pelus úgy 10 napja.
Amitől tart: "jön a dínó", pedig mi folyvást magyarázzuk, hogy már régesrég kihaltak.
Ezen kívül imádja az állatokat, ízeltlábanként vizsgálja át a bogarakat és rájött, hogy a bicajozás nem is rossz dolog, csak az egyedül hajtáshoz még kell erőben fejlődni (de persze csak szép apránként dolgozunk rajta).
Napi elfoglaltságai közt szerepel mostanság az időjárás-megfigyelés és kommentálás, valamint a Bodzával való foglalkozás.
No és nála lelkesebb gyógyszerevőt még sosem láttam - pontos sorrendet tart és mindig elmondja melyiket szabad szétrágni és mit kell egészben lenyelni.

A betegséggel kapcsolatban az állapot változatlan. Tud guggolni, de nem komfortos neki, ha feláll a térdére támaszkodik az esetek 80%-ban, nem tud futni, az egyensúlya pedig nem tökéletes. Vádlija vaskos, de nem látom annyira drasztikusnak, mint a diagnózis felállításakor.
Egyértelműen fejlődött, ami a lépcsőzést illeti - nem váltott lábban, de lemerészkedik kapaszkodás nélkül 10cm fokmagasságú lépcsőn, bár általában nem elsőre, előbb felméri a terepet; felfelé kézzel húzza fel magát vagy mászik - és egyre ügyesebb, ha fel kell mászni valahová (mászóka, létra, stb.)

2 megjegyzés:

KYOZAI írta...

Sziasztok !

A Levente fél évvel fiatalabb és szinte teljesen megegyezik minden amit leírtál. Viszont úgy vettem észre, hogy szeret gugolni és percekig elmolyol kaviccsal, hangyával, levelekkel meg ilyesmi bár lehet, hogy neki sem kényelmes. Természetesen a térdére támaszkodik amikor felemelkedik. Az egyensúly nála is ingatag vagy legalább is a hepehupás járdán kisebb break szerü mozgást produkál:). Ő is gyakorlatozik a kisebb lépcső szerü képződményekel. Mivel a gyógytornán gyakorolunk a bordásfalon ezért otthon szivesen sőt mostmár állandóan felmászik az ajtórácsra persze csak egy két fokot nem a tetejéig. Mit értesz futás alatt mert a Levente szerintem egész ügyesen szaladgál és közben nagyokat kurjant vagy ritmusra mummog mellé, ezt a tudományát főleg fürdés előtt amikor teljesen meztelen a szoba egyik sarkából a másikba "szaladva" végzi... Amúgy jól vagyunk de a hiszti és a csak úgy szimplán dühroham egy hónapja nálunk is napi szinten jelentkezik...lehetséges, hogy az aminósavak mellékhatása ez? hiszen a gyúros haverok mind hasonló viselkedést produkálnak...

LAW írta...

futás alatt azt étem, hogy van olyan pillanat a mozgásában, amikor a levegőben van mindkét lába.
a miso ilyet eddig csak 1x csinált, azóta sem láttam. sietni tud, ami úgy tűnik mintha szaladna, de az nem igazi.
viszont tegnap észrevettem, hogy a vízben rájött hogyan kell páros lábbal ugrálni.