2010. január 16., szombat

Úszás

Mint oly sok minden mozgással kapcsolatos dologban, Misko ebben sem bátor. Nem könnyű sikereket elérni, ha mégis, akkor alaposan meg tud ijedni tőle. Nagyon nehéz rávenni új dolgokra, még akkor is, ha a szeme sarkából látom, hogy talán ő is szeretné.
Mielőtt elindultunk Santa Caterináról, az utolsó nap kaptunk egy videót, amin a nála fiatalabb unokaöccse látszik edzés közben. Tucatszor kellett újra nézni és végigdrukkolni, hogy vajon Ádámnak újfent sikerül-e beugrani a medencébe vagy hogy megint le tud-e menni a víz alá. Nem tudom, hogy a film hatása-e, de tény, hogy eddig soha nem sikerült ráimádkozni a karúszókat, se nekünk, se másnak, most viszont első megbeszélésre felvette és kifejezetten élvezte, hogy lebeg benne. Persze a kezünket így is csak ott engedte el, ahol már leért a lába, de a lényeg, hogy történt előrelépés.
Ma megint volt alkalmunk pancsolni kicsit. Ezúttal medencében, ahol nem ért le a lába. Ujjvégfehéredésig szorította Gergő mutatóujját, aki nem tartotta, tehát neki kellett erőt kifejtenie és evickélnie ahhoz, hogy fent maradjon és haladjon is picit. Aztán hirtelen apai felindulásból az a maradék ujj is elúszott, így Miso kézzel lábbal evezve úgy jó 1 métert, eljutott a medenceszélig. Mi pedig ujjongtunk, no lám egyedül "úszik" a kölök! Amikor pedig leesett neki a pilletantusz, hihetetlen üvöltésbe kezdett, hogy ő nem úszik egyedül, nem tud, nem akar, stb. Hiába mondtuk neki, hogy semmi gond, megy neki az egyedül úszás, nem akarta elhinni. Azt hiszem kisebb sokkot kapott, de azért 5 perc elteltével kiosztott mindkettőnknek egy-egy "high5"-ot, mondván mekkora menő csávó és egyedül is úszik... :D

Nincsenek megjegyzések: