2008. április 16., szerda

Aloe vera

Az utóbbi évek "jolly joker" növénye. Tényleg sok hasznos dolgot tartalmaz. Például a számunkra fontos 7 aminosavból (lizin, ornitin, valin, leucin, izoleucin, glutamin, arginin) az ornitin kivételével mindet. Ezen kívül még az E-vitamint és a B6 vitamint is, ami szintén szükséges.
Ismerek néhány készítményt, de mindig vitatott a "100%-ságuk". Szóval vitára bocsátanám a dolgot, ameddig nem kezdem el magam termeszteni. :) Kinek melyik jött be? Elsősorban a koncentrátum érdekelne, mert nem hiszem, hogy kvázi üdítőitalként hajlandó lenne meginnt napi 2-3 decit (nem nagyon szeret inni).

3 megjegyzés:

Dóri írta...

Szia!Én a szülés követően ittam anyukám tanácsára a Forever Living 96%-os aloe vera géljét.Egy vidéki gyógyszertárban vettem, itthon a Forever Living Products Mo. Kft. (Bp.1067, Szondi u.34.) forgalmazza.Nekem segített a műtét utáni felépülésben.Reggel egy kanállal kellett bevenni, mert az ajánlott napi bevitel csak 1/2dl. Legalábbis a dobozra ez van írva.Ezt onnan tudom, hogy a doboza még mindig meg van, ugyanis Bencus ezzel "tankolja" fel a dömpijét minden reggel. Amúgy bele lehet keverni bármilyen innivalóba, így biztos könnyebben megissza Misko is :)

Andibubu írta...

Akkor ez hatásosabb lehet, mint az a durva lekvár, amit asszem szintén anyukád küldött be a kórházba... :D Igy utólag szinte kedves emlék az a 10 nap kórházi horror. Persze azóta már kiderült 1000x, hogy megérte a kis briganti miatt. :)
A 96% az már egészen jónak tünik, mert amiket eddig néztem nem tartalmazták ekkora mennyiségben.

izsomelcsi írta...

Az aloe verat Zsocika is issza minden reggel éhgyomorra és 3cl.Nem olyan rossz az íze!!!