2008. április 9., szerda

TCM = Traditional Chinise Medicine

http://www.tcmtreatment.com/index.htm

Az ember mindig ráakad valami érdekesre... Ez a kórház valahol Közép Kínában van és kifejezetten a "különleges" betegségekre specializálódtak. Az esetleírásaikból az is kiderül, hogy nemrégiben (2007 november) járt náluk egy János nevű magyar, aki kettőslátástól szenvedett. A hangsúly természetesen a múltidőn van. Több esetleírás is beszámol izomgyengeségekről, mozgási problámákról. Az oldalon a sok információból az is kiderül, hogy mosatással, étkezéssel, tokkal-vonóval mennyibe kerül a napi kintlét.

4 megjegyzés:

Landi írta...

Így első ránézésre egy megbízható intézménynek tűnik. Én egy másik linket találtam egyzser a kínai orvoslás kapcsán: http://www.herbchina2000.com/therapies/NCD.shtml
Itt ha jól emlékszem arról is ír, hogy izomsorvadásos megbetegedések esetén milyen eredményeket értek el. Ezért aztán a nyugati tudományos világ is rákattant valamennyire a téma és megvizsgálták a hatásosnak mondott kínai gyógynövényeket, azt találták, hogy gliko-kortikoszteroidokat tartalmaznak, valószínűleg ez a hatásuk magyarázata. Az erről szóló cikk letölthető a köv. oldalon:
http://www.santhera.com/downloads/Courdier-Fruh%202003.pdf

Andibubu írta...

Na ez nagyon érdekes, mert pl. ha a londoni imperial college klinikai kisérleteiben részt akarunk venni, akkor az csak úgy lehet, ha még nem szedett a gyerek szteroidot. kérdés persze, hogy milyen koncentrációban van jelen a szteroid a terápiás növényekben. Illetve annak is érdemes lehet utánanézni, hogy milyen mellékhatások jelenkeznek, hiszen ha azok enyhébbek a szintetikus szteroidoknál, akkor már jobb a helyzet. Gergő éltalános véleménye az, hogy az igazán jó TCM-et nem a neten fogjuk megtalálni, hanem ismerős ismerősének valakije hall majd egy öregemberről egy 5 milliós kínai "kisvárosban" :)

Mint az összes többi kezeléssel kapcsolatban is, itt is fontos megjegyezni, hogy kellően körültekintő utánajárás után fogunk belevágni bármibe is.

Landi írta...

A cikk amiben vizsgálták őket arról is beszámol, hogy bizony dózistól függően ezeknek a növényeknek is vannak mellékhatásai, ezért is volt gyanús, hogy valami szteroidféléket tartalmaznak.

Andibubu írta...

Ezért aztán az akupunktűra pl. szimpatikusabb, persze azt sem ismerem, de azzal legalább nem visznek be olyan hatóanyagot, amiről esetleg azt sem tudjuk, hogy mifán terem. Jó lenne kapcsolatba lépni olyan szülővel, aki vitte már DMD-s gyermekét ilyen kezelésre...