2008. április 23., szerda

pH

http://phcsoda.hu/
Azt olvastam (nem csak ezen a honlapon), hogy a szervezet pH értékének minimális lugosan tartása általánosan jobban müködővé teszi a sejteket. Az égészségtelen táplákozás (szénsavas üditők, sok hús, zsiros ételek, stb.) során ennek pont az ellenkezője következik be, savassá válik a test, ettől pl. emésztési panaszok, pattanások jelennek meg és el is lehet hizni. Egyéb panaszokba nem mennék bele, de az izommüködésre is kihat.
Ez egyébként összhangban van a már emlegetett amerikai fiú táplálkozásával, aki csak nyers termékeket eszik.
Én főzök is persze, illetve főleg párolok (azt hiszem be is fogok majd szerezni egy párológépet, azzal talán egyszerübb lesz). Most igy eszünk, de ezen még nyilván kell csiszolni - illetve ahogy nő, változtatni a korának megfelelően:

Reggeli: tápszer (ez azért is jó még, mert igy szépen fekszik a Bemer ágyon közben)
Tizórai: gyümölcs + facsart citrus
Ebéd: csirke/pulyka/lazac (ritkán tojás vagy borjú) + minimum 2 féle zöldség (ritkán krumpli)
Uzsonna: joghurt gyümölccsel
Vacsora: tápszer

A lisztes dolgok, a disznóhús, a zsiros "bármi", a cukrozás nem szerepel az étrendben egyáltalán, mint ahogy az előre gyártott termékek sem (kivéve joghurt és a táp). Illetve igyekszem rászoktatni a bőséges ivásra, ami nagyon nem könnyü, de már eljutottunk odáig, hogy az étkezések mellett 3-5 dl "izes-vizet" megiszik.

Optimális esetben mi is hasonlóan egészségesen kellene, hogy együnk, mert akkor majd hamarosan nem kell a miérteket magyarázni családon belül a gyereknek. Azt persze még nem tudom, hogy a Gergőt miként beszélem le a sült oldalasról, magamat pedig a pierogiról (zsiros hagymában megfuttatott, főtt, húsos táska).
Szóval ennek a pszichológiájáról azért majd lehet, hogy szakember kell megkérdezni...

6 megjegyzés:

Dóri írta...

Jó reggelt!A baráti társaságunkban az egyik lányzó sokszor említette már nekünk milyen egészséges ha az ember lúgositja a szervezetét. Neki sok mindenben megváltozott az élete attól, hogy folyamatosan (naponta többször is iszik valami löttyöt, ami állítólag ezt segíti a szervezetben. Ha gondolod megkérdem mi is ez a szuperital és elküldöm honnan lehet beszerezni.

Landi írta...

Küldök egy linket e témában amit szerintem érdemes elolvasni. (Nyilván van sok más is.)
http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_24_opq_843_taplalkozz_ugy_mint_az_oseid.php
A cikk kimondottan az izmok szempontjából (mivel ez egy testépítő oldal) tárgyalja a szervezet sav-bázis egynsúlyának felborulását, illetve a cikk végén van egy táblázat a különböző élelmiszerek savasságának illetve lugosságának mértékéről. Itt a spenótot és a mazsolát emeli ki, de máshol olvastam, hogy a köles még nagyon jó lugosító. Az én gyerkőceim sajna a spenótot nem nagyon szeretik, de a mazsolát eszik ezerrel, és a zöldséges köles isteni finom.

Van egy lötyi, a Breuss féle zöldséglé, Biotta termék. Ez nyers biozöldségek kipréselt leve. Ez az alapja a Breuss féle 40 napos léböjt kúrának, amivel állítólag számos esetben értek el gyógyulást különböző rákos megbetegedéseknél. A lényeg itt is a lugosítás. Szóval ezt is lehet kortyolgatni.

Andibubu írta...

A reikis Judit mondott néhány alap dolgot, pl van a Jentschura kása, az aktiv árpa formula. Ezek is mind lugositanak. Illetve a pH csoda könyvben tételesen fel vannak sorolva azok az élelmiszerek, amik lugositanak és savasitanak (ha hazaértünk Podgoricába majd scannelem és elküldöm. A fura csak az számunkra, hogy pl a hal, a hús és a joghurt gyakorlatilag tiltólistásak, az meg ugyen nekünk nagyonis kell.
Szóval még mindig van min gondolkodni...

Dóri: megtudod a nevét a "szuperitalnak"? Én még valami fükivonatos kapszuláról hallottam...

Dóri írta...

A lötyinek az a neve hogy Innerlight és állítólag csak interneten lehet rendelni. Elkérem a linket ahol be kell regisztrálni és akkor ti is tudtok rendelni. Jövő héten ha hazajönnek (mert épp nyaralni vannak) akkor küld nekem anyagokat is és azt továbbítom nektek.

Andibubu írta...

Na erre majd rákeresek. Én most valami "supergreens" nevűt találtam, várom a választ az ügyben, hogy 15 hónaposnak lehet-e adni.

Dóri írta...

Valamiért a múltkor amit írtam nem ment át, így még1x elküldöm hátha bennem volt a hiba. Szóval az oldal ahol regisztrálni lehet a lúgosító italért a http://www.innerlightinc.com/
Ide kintről csak valakin keresztül lehet bejutni. A barátunk felajánlotta, hogy regisztrál titeket ha szeretnétek, de ha feljelentkeztek az oldalra akkor ott bárki "alá" véletlenszerűen is be lehet regisztrálni.