2009. január 12., hétfő

Bölcsire fel!

Arra jutottunk, hogy két nemdolgozó szülő mellett a kapcsolatlazítás és a szocializálódás érdekében bevetjük az intézményes megoldást. Tehát elmentünk és felderítettük az Escola Dinamica névre hallgató egységet. Úgy voltunk vele, ha nem elég szimpatikus, akkor vagy keresünk másikat vagy többet homokozunk a parton más gyerekekkel. :)
A döntés a helyszínen elég gyorsan megszületett, tekintve, hogy ez a magánintézmény tényleg minden földi jóval rendelkezik, amit egy gyerek el tud képzelni. Saját állatfarm (itt indul a napjuk lovaglással és gondozással) kb. 15 féle jószággal, 4 játszótér, füves focipálya, kosár és kézilabda pálya, medence, saját konyha és BBQ (napi 3 étkezést táplálkozásszakértő írja elő), kézműves-, tánc-, moziszoba a nagyobbaknak fejlesztő-játszó szobák a kicsiknek. Van külön matek szoba, ahol már a kétéveseknek is van heti egy órájuk. :) Ezen kívül normál tanítási időszakban napi 3 órán át csak angolul lehet megszólalni.
Hazamenés előtt pedig a napközben "bepiszkolódott" kölköt le is szokták zuhanyozni. :)))
Mindezt havonta 555 reálért (~47000 forint) adják, ami azt gondolom, hogy korrekt ár, tekintve, hogy 6 órát lehet ott és mindenre figyelnek.

Beszéltünk nekik a betegségről (az angol koordinátor családjában SMA-s beteg volt), tudták miről van szó. Nagyon jó a hozzáállás, nem éreztem, hogy nyűgnek gondolnának egy kis extra odafigyelést.

Tehát indul a beszoktatósdi, hétfőtől pedig, ha minden jól megy, a "teljes műszak".

Nincsenek megjegyzések: