2009. június 24., szerda

Alváslabor eredményei

Tekintve, hogy éppen nem vagyunk Magyarországon, illetve, hogy az utazást megelőző nap elég zsúfolt vol, nem volt lehetőségünk személyesen találkozni a vizsgálatot kiértékelő doktornővel. Telefonon viszont beszéltünk és az asszisztensnő e-mail-en is elküldte a leletet:

"A polysomnographias-alvásvizsgálat során nyitott szájjal aludt, változó intenzitással horkolt, gátolt orrlégzéses szakaszokat, 5 obstruktív apnoet, és 32 hypopnoet regisztráltunk."

A doktornő a telefonban elmondta, hogy a légzéskimaradások 10 mp alattiak voltak, így szerinte ez nem jelent akkora veszélyt, célszerű a vizsgálatot kb. 6 hónap múlva megismételni, de ne menjünk azonnal kés alá. Az apám szerint már ez a légzéskimaradás is okoz sejtpusztulásokat, ami sem az izmoknak, sem az agynak nem tesz jót, tehát jó lenne még nyáron kivenni a mandulákat. A gyerekorvosunk azt mondta, még az alváslabor előtt, hogy az apnoe 20-30 pontos IQ csökkenést is eredményezhet hosszabb távon (tehát, pl. ha ez megvan 5 éves korig, akkor ebből bizonyos fokú szellemi fogyatékosság is lehet); persze ez még az alváslabor előtt volt, így arról nem szól a fáma, hogy a 10 mp-nél rövidebb kimaradások is ezt okozzák-e szerinte.
Közben tovább folytatjuk a "bioterrort" és a homeopátiás szerek szedését. Igazi változást nem látok, tegnap arról beszéltünk, hogy talán most kevesebbet horkol, jobban kap levegőt. De éjjel direkt meghallgattam, pont olyan jóízűen horkol, mint máskor, talán kicsit kevésbé szuszog evés közben. Ez lehet az amúgy is jótékony sós levegőtől is.

Tehát momentán időnyerek Budapesttől távol, illetve gyűjtöm az infokat pro és kontra.

1 megjegyzés:

Landi írta...

A temaban teljesen laikus vagyok, de a dolog erdekel, mar csak azert is, mert a Barni is horkol neha. Szoval, sztem a kerdes az, hogy mi az atlag? Van olyan, akinel egyaltalan nincsnek kimaradasok, vagy azert ez masnal is elofordul neha-neha? Illetve a kerdes az, hogy ki lehet-e ezt noöni? Mert ha igen, akkor tenyleg lehet varni a mütettel. Ha viszont arra van nagyobb esely, hogy romoljon a helyzet, akkor talan jobb hamarabb, mint kesobb. Persze ebbe a hamarabba azert meg a homeopatias probalkozasok ezek szerin meg belefernek, annak ki kell derülni par, honapon belül, hogy hasznal-e. Na, de ez csak egy eszmefuttatas, es biztos nem mondtam ujat.