2009. június 23., kedd

Némi szerepjáték és egyéb szórakozás

Misko kezei repülővé alakultak:
-bzzzzzzzz, íd száll epülő. bzzzzz... leszáll szálló pályáa. bzzzzzz.... jön másik, ő is leszáll. beszélgetnek: "perc múva jön pios ató"
(Mostanság minden piros autóról szól, mert meg kell válnunk a mostani járműtől és Misko szerint csakis "pios ajadi" (piros Audi) az, amit vehetünk a régi helyett. Reggel a két első rutinmondat után, az következik, hogy ma vegyünk piros autót és, hogy ő szeretne menni vele.)

Persze a szerepjáték másról is szól; ebéd után a kezében lévő virágos poharat gondosan pakolgatta a kandallópárkányon és mondta, hogy "mamának űtetem viágot".

A rosszidőre való tekintettel a házhozláncolt időt persze némi dvd-nézéssel is próbálja az ember elütni, pláne, hogy Misot néha nagyon nehéz rávenni autózáson kívül bármi másra, amit viszont ha megun, akkor kitör a parasztgyalázat és záporozik a "mennünk haza, mennünk Lengyelószábba Babciához, mennünk Budakalássza". Néha vonatokat vagy autókat néz a youtube-on, de nem mindig van türelme kivárni, hogy betöltődjön a videó. Lehiggadás után persze szépen elmagyarázza, hogy mi is a dolog ényege:
-Nem nézi Miso ató-veesent, azér (mert) lassú inter net. Ója tittakkol, akó várni kell. Azér nem megy.

Ja és a nap mondása:
lecsúszott a zokni a lábáról - leszabadúl okkim :)

Vacsora után ismét a kezeké volt a főszerep. Egyik keze méhecske, a másik katica volt.
-zzzzzz, katica repül, mondi (mondja) méjeskének: nem szabad úton állni méjeskének, akkor (amikor) jön ató. stop járdánál meg kell ájjni.

Nincsenek megjegyzések: