2009. június 10., szerda

Túl a konferencián :)

A mai napon 10.00-14.00 óra között Alapítványunk szervezésében lezajlott az első mini-konferencia, amely a DMD esetén szóbakerülő táplálékkiegészítőkről szólt. Ez úton is köszönjük a Magyar Telekomnak, hogy székházunkban helyszínt és ezközöket bocsátottak rendelkezésünkre!
Röviden és tömören: sikeresnek ítélem meg a megbeszélést.
Persze senki se gondolja, hogy én most rapid módon közzéteszek egy patika-listát. Nem fogok. A beszélgetés során gyorsan világossá vált, hogy a mai alkalom egy "ismerkedési", amolyan első randi-szagú esemény volt és több, mélyebben a részletekbe bonyolódó délelőttöt kell még együtt tölteni ahhoz, hogy a szülők és az orvosok felé is prezentálni tudjunk egy elfogadható anyagot.
Felmerültek a konkrét témakörökön kívül olyan kérdések is, hogy bizonyos kiegészítőket tudnánk-e klinikailag ellenőrzött módon kipróbálni, milyen etikai feltételeknek kell ezekhez megfelelni, tudunk-e megfelelő számú és a kritériumoknak megfelelő pácienst toborozni. Szó volt arról is, hogy kik azok a szakemberek (az aktuálisan meghívottakon kívül), akiket a következő alkalomra célszerű lenne meghívni.

A konkrétumokról egyelőre csak annyit, hogy néhány dolgot egyértelműen kiejtettünk (pl. méhpemő és aloe vera), néhány témakört nem sikerült elég részletesen érinteni (egyelőre) és néhány anyag esetében pedig meg kell majd határozni a dozírozást (pl. arginin, karnitin). Ezen kívül pedig az ajánlásokban szerepelni fognak az adható maximális mennyiségek, ellenjavallatok és az, hogy milyen időszakos ellenőrzéseket kell végrehajtani ahhoz, hogy a szedés biztonságos legyen.

A mai nap résztvevőinek ez úton is köszönöm az eddig befektetett energiát és az aktív közreműködést! Egyrészt nagyon sokat jelent nekem, hogy eljöttek másrészt pedig nagyon tetszett a hozzáállás. De nem mondok többet, mert nagyon szirupos lesz a vége... :)))

Nincsenek megjegyzések: