2009. június 17., szerda

Útra készen

Azt gondoltam egyszerű lesz becsomagolnunk, de tévedtem. Illetve a lakásban összegondolni és kupacolni a cuccokat tulképpen kisdedjáték volt, de tekintettel a szűkös csomagtérkapacitásra orákig tartó puzzle volt úgy berámolni, hogy végül valóban kattanjon a csomagtartó zárja.
Ebből az következett, hogy a reggelre tervezett indulás délre tolódott, aztán mikor már a Déli pályaudvarnál jártunk, konstatáltuk, hogy botor dolog ebéd nélkül indulni, így végül a nagyszülőknél kikötve ettünk és sziesztáztunk, mert közben arra is rájöttünk, hogy Miskoval a legkevésbé akkor tolunk ki, ha éjszaka utazunk.
A ficsúr kiváló hangulatban volt, feldobott hangulatban kőrözött piros szivarversenyautóján és kiabálva kántálta, hogy megyünk "tengerósszábba" (=tengerországba).
A nap legjobb beszólását ebéd után eresztette meg, amikor elkeztem vele egyezkedni, hogy menjünk wc-re. Egyszerre elém penderült és kezével magyarázkodva közölte, hogy "figyelj ide mama, más dolgom van". Igyekeztem nem könnyesre röhögni magam, bár igazándiból mindegy volt, mert amint kimondta be is fordult a szobába autózni. Legközelebb úgy öt perc múlva jelent meg, futva iszkolt a fürdőbe és ledobta magát a bilire, majd pedig jött, aminek jönni kell.

Végül este hét körül vágtunk neki újból az autózásnak, Miso végigkuncogta az Open Season című opuszt, bevacsorázott, leellenőrizte, hogy Attenborough bácsi sorozatában a csigának megvan-e az orra és, hogy a tőrfarkúak kijönnek-e a partra, majd bealudt és eltekintve attól, hogy hajnali kettőkor kicsit mesélt az autóversenyről, reggel fél hétig szépen aludt...

Nincsenek megjegyzések: